Gå til indhold

Kørekort

Fornyelse af kørekort

Danskere med fast bopæl i andre EU-lande kan ikke længere få udstedt dansk kørekort. 

Hvis du har fast bopæl i Finland og vil have byttet et gammelt dansk kørekort til et EU-kørekort, bedes du ansøge om finsk kørekort hos de finske myndigheder. 
Se mere information på Ajovarmas og Traficoms hjemmesider.

Muligvis vil de finske myndigheder bede dig om en bekræftelse på, at dit kørekort er udstedt i Danmark. Hvis du skal have bekræftelse af kørekort til brug uden for Danmark, skal du kontakte Færdselsstyrelsen via digital post og anmode om en erklæring på engelsk. Angiv ”Bekræftelse af kørekort” i henvendelses emnefelt. Hvis borgeren er fritaget for digital post og dermed ikke kan sende via e-Boks eller borger.dk, skal anmodningen sendes til [email protected]. Henvendelsen skal indeholde borgerens navn og kontaktoplysninger, herunder aktuelle postadresse.

Mistet/stjålet kørekort

Hvis dit danske kørekort bortkommer/bliver stjålet, mens du er på ferie i Finland, skal du anmelde det ved de lokale politimyndigheder, samt kontakte Færdselsstyrelsen i Danmark via digital post, for at anmode om en ”bekræftelse af kørekort”- erklæring på engelsk.

Hvis du har bopæl i Finland og dit danske kørekort bortkommer/bliver stjålet, skal kontakte Færdselsstyrelsen i Danmark via digital post, for at anmode om en ”bekræftelse af kørekort”- erklæring på engelsk. Denne erklæring skal sendes til de lokale myndigheder, hvor du har sædvanligt opholdssted, for at bytte det danske kørekort til et lokalt. Det er i sidste ende op til kommunerne at afgøre, om de vil bytte det danske kørekort til et lokalt på baggrund ad en erklæring fra Færdselsstyrelsen eller om ansøgeren skal tage en ny køreprøve i bopælslandet.

Kontakt

Færdselsstyrelsen
Sorsigvej 35
6760 Ribe
Tel.
+45 72 21 88 99
Email:
[email protected]

Internationalt kørekort

Det eneste man kan søge om at få udstedt i Danmark er et internationalt kørekort, som i forbindelse med det nationale kørekort skal bruges i forskellige lande som f.eks. i USA.

Et internationalt kørekort fra Danmark kan kun udstedes til borgere, der er indehavere af et gyldigt dansk kørekort. Du kan sende en ansøgning direkte til ethvert Borgerservicekontor i Danmark. Internationale kørekort udstedes centralt i Danmark og sagsbehandlingstiden er 3-4 uger plus forsendelse. 

Kørekort i udlandet (internationalt kørekort) (borger.dk)