Gå til indhold

Øvrig information

Arbejde

Danske statsborgere behøver ikke søge arbejds- og opholdstilladelse i Finland. Du kan se information om arbejde i Finland hos EURES.

Der kan søges arbejde via internettet på den finske arbejdsformidling på www.mol.fi. Andre alternativer er for eksempel www.monster.fi og Aarresaari, hvor du både kan søge arbejde og samtidig lægge dit CV ind.

Bolig

Boligsituationen er ganske god, men det kan være vanskeligt at finde en bolig i centrum af Helsingfors. Du kan søge lejelejligheder på f.eks. www.oikotie.fi (se under "vuokrattavat") og www.vuokraovi.com. Hvis du ønsker at købe fast ejendom, skal du kontakte en lokal ejendomsmægler. Det er også muligt, at din arbejdsgiver vil hjælpe med at skaffe bolig.

Lønninger

Finske lønninger er i de fleste erhverv lavere end de danske lønninger. Til gengæld er de finske arbejdsgiverafgifter, som betales af arbejdsgiverne, betydeligt højere. Sammenlagt er lønudgiften for arbejdsgiveren nogenlunde den samme som i Danmark. I Finland er der en normal ugentlig arbejdstid på 40 timer.

Skat

Da skatter og afgifter til tider ændres med relativt kort varsel, henvises der til følgende hjemmeside: www.vero.fi.

Husdyr

Regler for indførsel af husdyr findes på Finnish Food Safety Authority Eviras hjemmeside www.evira.fi.

Yderligere information

Mere information vedrørende flytning og om at arbejde i Finland finder du på Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds hjemmeside https://www.norden.org/da

Redigeret 20. juni 2016