Spring til indhold

Opholds- og arbejdstilladelse til Danmark

På hjemmesiden Ny i Danmark finder du oplysninger om betingelserne for at opnå opholds- og arbejdstilladelse i Danmark samt den dokumentation, der skal afleveres i forbindelse med en ansøgning. På samme hjemmeside kan du finde forskellige skemaer for at søge om opholds- og arbejdstilladelse.

Hvad skal jeg gøre, når jeg vil ansøge om opholdstilladelse?

  1. Vi anbefaler, at du går ind på hjemmesiden Ny i Danmark for at finde de nødvendige informationer om opholds- og arbejdstilladelse.

  2. Du kan indgive din ansøgning via online-formular, via e-mail, pr. post, pr. fax eller via tredjemand (fx advokat). I disse tilfælde skal man inden 14 dage fra indgivelsen af ansøgningen have optaget biometri og afgive sin underskrift ved personligt fremmøde på Danmarks ambassade i Helsinki. Du kan også aflevere din ansøgning med supplerende dokumenter direkte på ambassaden.

  3. Vi beder dig venligst kontakte ambassaden (tlf. +358 9 684 1050) for at bestille tid til aflevering af ansøgningen og optagelsen af biometri. Læs mere om opbevaring af biometri.

  4. Før du møder personligt op på ambassaden skal du i forvejen betale gebyr for sagsbehandling på ambassaden. Gebyret for ansøgning om opholds- og/eller arbejdstilladelse er EUR 195. Du skal fremvise en kvittering for betaling af gebyret, når du møder op på ambassaden.

        MODTAGER: Kongelig Dansk Ambassade
        IBAN: FI44 2001 3800 5555 58
        SWIFT: NDEAFIHH
        I meddelelsesfeltet skriv ”Residence permit” samt dit navn.

        Du kan også betale gebyret i kontanter på ambassaden. 
        Det er ikke muligt  at betale med kort.

  5.   Når du besøger ambassaden, skal du medbringe følgende:

  • Et gyldigt pas (NB! En opholdstilladelse kan kun gives eller forlænges indtil 3 måneder før passets udløbsdato) og en finsk opholdstilladelse (opholdskort)
  • Ansøgningen/ kvitteringen for online-ansøgning
  • Kvitteringerne for, at gebyrerne er betalt til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Danmarks ambassade  

Vi gør opmærksom på, at det normalt tager flere måneder at få udstedt en opholds/arbejdstilladelse.

Yderligere information fås ved henvendelse til ambassaden på telefon +358 9 6841050.

Senest opdateret: 9.1.2019