Spring til indhold

Information om coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Finland.

Senest opdateret den 16-06-2021 kl. 14:00 (dansk tid)
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Finland.

Information om konkrete restriktioner i Finland opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Finland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Finland.

Information om konkrete restriktioner i Finland opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Finland tillader erhvervsrejser med lufttrafik. 

Rejse til Finland via søtrafik og landegrænser er fortsat kun tilladt med strengt nødvendigt formål. Erhvervsrejser anses som et strengt nødvendigt formål, hvis der er tale om en samfundskritisk funktion. Det finske Arbejds- og Økonomi Ministerium har defineret samfundskritiske funktioner her. Indrejser man med samfundskritisk funktion, skal man medbringe denne formular udfyldt af arbejdsgiver, som dokumentation for rejsens formål. På de finske grænsemyndigheders hjemmeside kan læse mere om indrejsereglerne for erhvervsrejsende. For andre erhvervsgrupper er det muligt for arbejdsgivere at ansøge de finske grænsemyndigheder om forhåndsgodkendelse til indrejse. Læs mere herom under "Special Groups" på de finske grænsemyndigheders hjemmeside. Dog skal man være opmærksom på, at selv om der er ansøgt om forhåndsgodkendelse, så træffes den endelige beslutning om indrejse altid af grænsevagterne ved indrejse til Finland. 

de finske grænsemyndigheders hjemmeside kan man læse mere om indrejsereglerne for erhvervsrejsende. 

Karantæneanbefalinger for erhvervsrejsende:

Ved erhvervsrejse til Finland anbefales det at følge anvisningerne om selvkarantæne, som beskrevet under Rejserestriktioner.

Læs mere om restriktionerne i forbindelse med indrejse i Finland her. 

Muligheder for COVID-19-test i Finland

Indrejse til Danmark er begrænset grundet COVID-19-pandemien. Læs mere her

COVID-19 hurtigtest i transit i Helsinki lufthavn:

Hverdage fra 7.00-15.00 tilbyder Aava Airport Medical Centre PCR COVID-19 hurtigtest med en svartid på 1-2 timer. Testcenteret er placeret i Schengen transitområdet ved gate 26. Testen koster EUR 304 og er inklusiv certifikat. For mere information se her.

Ved test uden for Aava Airport Medical Centres åbningstider henvises de rejsende til de private sundhedscentre oplistet nedenfor. Disse er placeret i hovedstadsområdet. Man skal dog være opmærksom på, at de finske grænsemyndigheder som udgangspunkt ikke tillader, at man forlader transitområdet for at få foretaget en COVID-19 test. Grænsemyndighederne beslutter fra sag til sag, om det er muligt at forlade transit for en COVID-19 test. Kontaktinformation på de finske grænsemyndigheder

COVID-19 hurtigtest i hovedstadsområdet og få andre steder:

For indrejsende til Finland:

Ved indrejse til Finland gennem Helsinki lufthavnen tilbydes rejsende en gratis PCR COVID-19 test med estimeret svartid på 24 timer. Det er ikke muligt at få et certifikat herpå. Se mere her.

 

Få private sundhedscentre tilbyder COVID-19 hurtigtest og dertilhørende certifikat. Testen er enten PCR eller antigentest med en svartid på 1,5-6 timer afhængig af udbyder.

 • Mehiläinen Töölö walk-in: Åbent man-søn 13.00-18.00. Estimeret svartid på 6 timer. For mere information herunder kontakt- og prisinformation se her
 • Mehiläinen Drive-In Express: Lokation: Helsinki Messukeskus, Helsinki Hernesaari, Espoo Otaniemi, Vantaa Tikkurila og Jyväskylä. Åbent man-søn, afhængig af lokation. Estimeret svartid på 6 timer. Man skal dog være opmærksom på mulig kø. For mere information se her
 • Terveystalo: Man skal booke en tid gennem linket. Hvis dette ikke er muligt, kan man booke en tid på +358 (0)30 633 9530. For mere information se her.  

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret og altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Det er muligt som turistrejsende at indrejse til Finland, hvis man kommer fra et land med et smittetryk på under 25 pr. 100.000 de seneste 14 dage. Grundet det høje antal smittetilfælde i Danmark er indrejsende fra Danmark stadig underlagt indrejserestriktionerne. Smittetrykket for de Europæiske lande opdateres dagligt, du kan her holde dig opdateret på det danske smittetryk.

Indrejserestriktioner

Man skal være opmærksom på, at indrejserestriktionerne afhænger af, hvilket land man indrejser fra. Rejser man som dansker gennem f.eks. Sverige til Finland, er man underlagt de indrejseregler, der gælder for indrejsende fra Sverige. På de finske grænsemyndigheders hjemmeside kan man se hvilke restriktioner, der gælder for hvilke lande.  

Der er indrejseforbud for turistrejsende, der rejser til Finland fra Danmark, herunder Færøerne og Grønland.

Det er muligt at indrejse i Finland fra Danmark, herunder Færøerne og Grønland, med et strengt nødvendigt formål. Læs mere om strengt nødvendige formål på de finske grænsemyndigheders hjemmeside. Du kan også kontakte grænsemyndighederne på +358 295 420 000.

Vær opmærksom på, at du ikke er undtaget indrejserestriktioner og krav om test, selvom du er vaccineret. Det danske vaccinepas accepteres ikke af den finske grænsekontrol. 

For mere info om rejserestriktionerne i Finland se de finske sundhedsmyndigheders anbefalinger

Indrejse med Finnair: Fra d. 28. januar skal man for at kunne boarde et fly til Finland fremvise et certifikat for en negativ COVID-19 test (PCR eller LAMP). Testen må maximum være 72 timer gammel. Man kan også fremvise et certifikat for en antigen test, denne må maximum være 48 timer gammel. Man kan også fremvise et certifikat for en coronavirusvaccination eller en lægeattest, der angiver, at du har haft coronavirus inden for de sidste 6 måneder, men at du nu er symptomløs og egnet til at rejse. Se mere information på Finnairs hjemmeside: Travelling to Finland | Finnair

Det anbefales, at man i god tid inden afrejse orienterer sig om, hvor man i afrejselandet kan få en COVID-19 test, som opfylder testkravene. Information kan kan bl.a. findes ved afrejselandets danske ambassade. Se her: Find os i verden (um.dk) 

Herudover anbefales det, at man inden afrejse kontakter sit flyselskab og orienterer sig om flyselskabets krav for at kunne boarde flyet. Dette er en anbefaling der gælder rejse med alle flyselskaber. 

Indrejse med færge: Rederier, som opererer i Finland, vil fra og med tirsdag den 23.02.2021 kræve en negativ COVID-19-test, som er mindre end 72 timer gammel. Passagerer, som ikke er steget af uden for Finland, behøver ikke en negativ COVID-19-test. 

Ved ombordstigning skal alle rejsende fremvise en negativ COVID-19-test, som er under 72 timer gammel eller en lægeattest, som viser, at passageren har haft corona, men er blevet rask. Passagerer kan også fremvise certifikat for at have påbegyndt et vaccinationsforløb med en EMA-godkendt coronavaccination, hvor vaccinen skal være givet mindst 21 dage før påstigning. Ved ankomst i Finland i forbindelse med grænsekontrollen er der krav om negativt testresultat eller lægeattest, som viser, at passageren har haft corona, men er blevet rask, i forbindelse med et sundhedstjek, ellers henvises passageren til COVID-19-test ved ankomst. 

Børn under 12 år er undtaget krav om at fremvise et testresultat. 

Du kan læse mere om indrejserestriktionerne i forbindelse med ankomst med færge her

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Finland.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Hvis du rejser til Finland fra Danmark, herunder Færøerne og Grønland, med et strengt nødvendigt formål, anbefaler de finske sundhedsmyndigheder, at du går i 14 dages karantæne efter indrejse i Finland.

Anvisninger for selvkarantæne:

 • I selvkarantænen bør man holde sig hjemme og det anbefales derfor at arbejde hjemmefra i perioden.
 • Det anbefales kun at bevæge sig ud af karantænen, når det er nødvendigt, det være sig lægebesøg el.lign. Fritidsaktiviteter er ikke kategoriseret som en nødvendig aktivitet.
 • Undgå at bruge offentlig transport og at have nærkontakt med andre.
 • Derudover anbefales det at arrangere hjælp til indkøb.
 • Børn anbefales at blive hjemme under karantænen og arrangere hjemmeskole med skolen.
 • Bevæger man sig uden for under selvkarantænen, skal man bære mundbind.

Det er muligt at forkorte selvkarantænen gennem en to-trins test strategi. Man skal dog være opmærksom på, at indtil man har to negative Covid-19 test, skal man opfylde selvkarantænekravene.

 1. Man kan enten medbringe en negativ Covid-19 test ved indrejse i Finland, som er max 72 timer gammel eller man kan få foretaget en Covid-19 test i lufthavnen.
 2. Ved ankomst til Finland skal man gå i selvkarantæne og tidligst efter 72 timer tage en anden Covid-19 test, som også skal være negativ. Herefter kan man gå ud af selvkarantænen. Det er muligt at booke en gratis Covid-19 test i hovedstadsregionen, læs mere her

Vær opmærksom på, at du ikke er undtaget krav til test og selvkarantæne, selvom du er vaccineret imod coronavirus. 

Interne rejserestriktioner

Finland har ikke indført interne rejserestriktioner.

Transitmuligheder

Man må altid bruge Finland som transit, hvis man er på vej til sit hjemland. Man skal kunne fremvise dokumentation. Les mere på finske grænsemyndigheders hjemmeside,

Transit i bil: man skal have et strengt nødvendigt formål for at rejse i transit gennem Finland. Et strengt nødvendigt formål er defineret på de finske grænsemyndigheders hjemmeside under de forskellige restriktionskategorier.

Transit i fly: man må godt bruge Finland som transitland, hvis man rejser som turist. Man skal kunne fremvise en billet, som viser, at Finland kun bruges som transit for en kort periode. 

Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt dit formål med at rejse ind i Danmark. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udlandsrejse her.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. Du er ikke fritaget fra at overholde restriktioner i Finland, selvom du er vaccineret mod coronavirus. 

Information om gældende restriktioner kan findes på de finske sundhedsmyndigheders hjemmeside.

Forsamlingsforbud

Forsamlingsrestriktionerne reguleres regionalt afhængigt af smittetrykket i den enkelte region. Det er vigtigt at være opmærksom på regionale tiltag. Læs mere hos de finske sundhedsmyndigheder.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

De finske myndigheder anbefaler følgende:

 • Hvis du har symptomer på COVID-19, skal du foretage en symptomtest online
 • Ved livstruende sygdom ring da 112

Se mere om, hvad du skal gøre, hvis du mener, du har COVID-19 hos de finske sundhedsmyndigheder.

Bliver du diagnosticeret med COVID-19, vil du blive påbudt at isolere dig i 10 dage. Hvis du efter de 10 dage fortsat udviser symptomer, skal du forblive i isolation, indtil du har været symptomfri i to dage.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen

Udrejse af Finland

Der er begrænsede rejsemuligheder fra Finland til Danmark.

 

Fly: Der afgår enkelte direkte fly mellem Finland og Danmark med Finnair. SAS har enkelte afgange i ugen til Stockholm, hvorfra det er muligt at flyve til København.

 

Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt dit formål med at rejse ind i Danmark. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udlandsrejse her.

 

Færge: Silja Line og Vikingline sejler dagligt mellem Turku og Stockholm.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale myndigheders hotlines:

De finske myndigheder har åbnet en hotline, som kan give generel information om COVID-19. Hotlinen hjælper ikke med sundhedsrådgivning til personer, som oplever symptomer på smitte.

Hotlinen kan tilgås på +358 (0)295 535 535 i hverdagene fra 8.00-21.00 og lørdage 9.00-15.00. Det primære sprog er finsk, men hvis muligt vil rådgivning også kunne gives på svensk og engelsk.

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

YLE (engelsk)

YLE (svensk)

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Finland eller konsulaterne inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Finland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.