Spring til indhold

Folkeafstemning den 3. december - brevstemning starter den 8. oktober

Der afholdes folkeafstemning torsdag den 3. december 2015 om omdannelse af det danske retsforbehold til en tilvalgsordning.

Hvis du opholder dig i udlandet og derfor er forhindret i at stemme i Danmark på valgdagen, kan du i stedet brevstemme på enhver dansk ambassade eller konsulat fra torsdag den 8. oktober, hvis du er optaget på valglisten. Læs mere om udenlandsdanskeres valgret her.

Du kan brevstemme på ambassaden i Helsinki mandag-fredag kl. 9-12. Hvis du ikke har mulighed for at komme mellem kl. 9-12, kontakt venligst ambassaden.
Du kan se en liste over konsulaterne her. Kontakt venligst det pågældende konsulat for at høre nærmere om åbningstider mht. brevstemning. 

Der er ikke nogen sidste frist for, hvornår du skal have brevstemt i udlandet, for at din stemme kan blive talt med, men din brevstemme skal være afgivet i så god tid før valgdagen, at den kan nå at blive sendt hjem og være modtaget i din tidligere bopælskommune, inden afstemningen på valgdagen begynder kl. 9. Derfor anbefaler vi, at du brevstemmer senest mandag den 30. november.

Husk at medbringe legitimation, fx pas eller kørekort.

For yderligere information om folkeafstemningen læs her.Seneste nyt

    Se alle