Spring til indhold

HKH Kronprinsessen stod i spidsen for en dansk erhvervsdelegation under et besøg til Finland d. 13 - 14 september

I forbindelse med fejringen af 100 året for dansk-finske diplomatiske forbindelser, besøgte HKH Kronprisessen, og repræsentanter fra mere end 30 danske virksomheder Finland, under begivenheden ”Engage the Future”. Formålet med besøget var også, at sætte fokus på tre sektorer inden for handel og eksport mellem Finland og Danmark: bæredygtige byløsninger, det nordiske køkken, og den maritime sektor.  Disse temaer blev drøftet ved forskellige begivenheder i Helsinki og Turku.

Den første dag af besøget fandt sted i Helsinki. Programmet omhandlende bæredygtige byløsninger bød på seminarer omkring bæredygtig byudvikling på Rådhuset i Helsinki og senere hos virksomheden Stora Enso. Begivenheder med udgangspunkt i det nordiske køkken blev afholdt i det danske residens, hvor danske virksomheder specialiseret inden for føde- og drikkevarer fik mulighed for at fremvise deres nyeste produkter. Under denne begivenhed deltog HKH Kronprinsessen også i et madlavnings show med den finske stjernekok Tomi Björck.

Den følgende dag drog HKH Kronprisessen og erhvervsdelegationen til Turku, hvor der var fokus på den maritime sektor. HKH og erhvervsdelegationen besøgte Meyer Turku skibsværft, og deltog i et maritimt arrangement, der blev afholdt i Forum Marinum. Under besøget til Forum Marinum placerede HKH en æresplakette i sit navn ved centeret.

Den danske ambassade i Helsinki ønsker at udtrykke en stor tak til alle partnere, virksomheder, og gæster for at deltage i besøget. Vi håber besøget har bidraget til at styrke relationerne mellem Danmark og Finland, og vi ser frem til at følge samarbejdet mellem danske og finske virksomheder.

Du kan se flere billeder fra besøget på følgende link: https://danishroyalvisit.dk/finland2018/en/press/Seneste nyt

    Se alle