Spring til indhold

Ændrede rejsevejledninger pr. 3. december 2020

03.12.2020  16:00
Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. 

Ingen nye lande tilføjes i dag  til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI. Vatikanstaten opfylder fortsat kriteriet for lavt smittetal. 

Den nordiske mekanisme, hvor regioner med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul) er aktiveret for Sverige, Norge og Finland. I Sverige er alle regioner fortsat orange på grund af høje smittetal. Både Norge og Finland er orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, hvorfor alle ikke-nødvendige rejser frarådes. På rejsevejledningerne for Finland og Norge kan du læse mere om, hvilke regioner, der er åbne eller lukkede.

Erhvervsrejser kan gennemføres til lande, hvortil Udenrigsministeriet ellers fraråder ikke-nødvendige rejser (orange). Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser. Her findes også overblik over indrejsemulighederne for erhvervsrejsende for de vigtigste eksportmarkeder, herunder henvisninger til opdaterede, lokale rejserestriktioner på relevante ambassaders hjemmeside.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 5. december 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i alle lande i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Vatikanstaten og dele af Finland, ligesom der gælder særlige regler for grænselandet. 

Personer med bopæl i grænselandet (dvs. Blekinge, Halland og Skåne i Sverige, Slesvig-Holsten i Tyskland og Norge) vil kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse. Desuden er regionerne Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Troms og Finnmark samt Trøndelag i Norge samt regionerne Aland, Etela-Karjala, Etela Savo, Kainuu, Kanta-Hame, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjanmaa, Pohjois-Savo og Satakunta i Finland fortsat åbne, idet nordiske regioner med smittetal under 30 holdes åbne. 

Personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget maksimalt 72 timer før indrejsetidspunktet. Dette krav gælder dog bl.a. ikke grænselandet. Læs mere om indrejserestriktionerne, herunder om undtagelserne til testkravet, og om nuværende lande, der anses for højrisikolande, hos Rigspolitiet.  

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk. For oplysninger om regler for indrejse, karantænekrav, lokale restriktioner, etc., se den relevante ambassades hjemmeside. 

 


Seneste nyt

    Se alle