Spring til indhold

Ambassadørens hilsen

Hjerteligt velkommen på vores hjemmeside!

De dansk-finske relationer går langt tilbage i tiden. For 600 år siden hørte danskere og finner sammen i den fælles Kalmarunion, og havde historien udviklet sig anderledes, ville vi i dag måske alle have været  statsborgere i det samme land. Sådan blev det ikke, men i dag deler vores to lande stadig mange kulturelle, økonomiske og politiske fællestræk, som danner grundlag for et frugtbart samarbejde.

Vores opgave på ambassaden er at styrke og videreudvikle det dansk-finske samarbejde, og samtidig fremme danske interesser, handel og kultur i Finland. Desuden repræsenterer vi Danmark over for de finske myndigheder og civile aktører. Vi er derudover bindeled for de mange danskere, der befinder sig i Finland, der bl.a. bistås med pasudstedelse. Derudover kan der søges om opholdstilladelse til Danmark fra ambassaden. 

Vi håber, hjemmesiden findes relevant, hvad enten interessen er for handel og eksport, planlægning af en rejse til Finland eller blot en interesse i finske og danske kulturelle arrangementer.

Du er velkommen til at kontakte os, og vi ser frem til at hjælpe dig.

Jette Nordam
Ambassadør

Alt